Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Bierbrood maken met een geweldig resultaat

Bierbrood
Bierbrood proces

Dit was voor mij echt een experiment in de keuken. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik kreeg een stapel oudere food magazines uit de jaren 90 waar ik ontzettend veel leuke recepten tegen kwam, waaronder dus bierbrood maken. Ik heb het recept een kleine beetje veranderd. Het is super eenvoudig en u heeft maar vier ingrediënten nodig voor het maken van dit recept. Dit bierbrood is zeer geschikt bij een kom heerlijke soep of bij de borrel. Voor mij is dit een geslaagd recept, die houden we erin. Nog even voor de duidelijk je hoeft geen bierliefhebber te zijn om dit bierbrood lekker te vinden. Ik heb gekozen voor een Leffe biertje omdat mijn man dat lekker bier vindt maar u kunt ook gewoon een ander biertje gebruiken.

Hier heb ik voor jullie het recept voor het maken van bierbood.

Ingrediënten
400 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels kristalsuiker
1 flesje Leffe biertje
1 theelepel zeezout

Bereidingswijze:
Stap 1 : Verwarm de oven op 180 graden
Stap 2 : Meng het zelfrijzend bakmeel met het zeezout en de suiker  en doe het vervolgens in de keukenmachine.
Stap 3 : Voeg met beleid het bier toe al roerend op de laagste stand van de keukenmachine. Het beslag is erg plakkerig maar dat hoort bij dit recept.
Stap 4 : Vet een kleine brood/cake bakblik in met boter.
Stap 5 : Bak het brood nu ongeveer 30 minuten, zodra het brood mooi goudbruin van kleur is is hij klaar en kunt u het uit de oven halen.

Laat even weten wat jullie van dit bierbrood vinden.

Bon Appétit



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.