Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Frisse geitenkaas salade

De heerlijke frisse salade kunt u zowel voor de lunch als bij het avondeten nuttige.

Salade
1 zak gemengde sla 80 gram
4 plakjes gerookte spek
1/2 granny smith appel
1 handje geroosterde amandelen
100 gram geitenkaas

Bladerdeeg pakketje
4 plakken bladerdeeg
4 plakjes gerookte spek
4 schijfjes geitenkaas

Dressing
2 eetlepels olijfolie met knoflook
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels honing
snuifje zout en peper

Werkwijze
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden celcius.
Stap 2
Doe bakpapier op een bakblik.
Stap 3
Verwijder het plastic van het bladerdeeg en leeg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier.
Stap 4
Leeg er vervolgens een plakje spek en een schijfje geitenkaas op en vouw ze vervolgens goed dicht.Stap 5
Doe ze vervolgens voor 15 minuten in de oven, en bak de bladerdeeg pakketjes goudbruin

.
Stap 6
Maak nu de dressing. Voeg alle ingrediënten samen in een maatbeker en meng het geheel goed en laat het vervolgens even staan.Stap 7
Was de gemende salade goed en laat het vervolgens goed uitlekken en doe het daarna in een mooi kom.


Stap 8
Scheur de gerookte spek in stukjes en verdeel het over de salade, doe het zelfde met de geroosterde nootjes zorg dat alles goed verdeeld is.
Stap 9
Was de appel en verwijderd het klokhuis en snij er kleine partjes van en verdeel die over de salade.
Stap 10
Voeg nu de laatste schijfjes geitenkaas toe.
Stap 11
Boven op de salade voegt u het pakketje bladerdeeg toe.
Stap 12
Giet nu als laatste de dressing over de salade.

Eet smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.