Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Klassieke scones

scones
Homemade scones

Heerlijke scones die super snel te maken zijn, voor als je ineens onverwacht bezoek krijgt. De baktijd van deze scones is maar 8 minuten.

Een scone is een klein broodje, dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn erg populair in England, waar ze veel worden geserveerd bij een High tea. De originele scones worden gegeten met clotted cream en aardbeien jam. Persoonlijk vind ik clotted cream niet zo lekker en gebruik i.p.v.  clotted cream zelfgemaakte slagroom.
Hieronder vindt u het recept van deze smaakvolle scones.
 

 

 

Recept voor 12 heerlijke scones.

Ingrediënten

225 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje baksoda van Dr. oetker
2 eetlepels witte suiker
1 ei
50 gram koude boter, in blokjes
Werkwijze
Stap 1:Verwarm de oven op 220 graden celcius.
Stap 2: Meng de bloem, bakpoeder en de suiker in een keukenmachine. Voeg vervolgens de koude boter toe en meng het geheel gedurende een halve minuut.
Stap 3: Klop vervolgens in een andere kom de ei en de melk los. Houd één eetlepel ei/melk mengsel apart en giet de rest bij het bloemmengsel en laat keukenmachine nog even draaien tot dat alles goed gemengd is.
Stap 4: Doe een bakpapier op een bakblik.
Stap 5: Rol het deeg uit met een deegroller en steek er rondjes uit, zodat u mooie gelijkmatige scones krijgt.
scones
scones uitsteken
Stap 6: Doe de scones op het bakblik zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de scones zit. Smeer de bovenkantjes van de scones in met het ei/melk mengsel zodat ze mooie goudbruin worden en zet ze vervolgens in de oven voor 8 minuten.
 
Scones zijn natuurlijk het lekkerste als ze warm gegeten worden.