Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Mango kokos Chia parfait

Mango kokos Chia parfait
Mango kokos Chia parfait

Het moest er maar is van komen dat ik ook maar iets met Chia zaad ging maken zodat we konden proeven welke specifieke smaak Chia zaad heeft. Op Instagram zie ik met enige regelmaat  de meest kleurrijke Chia parfait foto,s voorbij komen, waardoor ik toch nieuwsgierig ben geworden naar de smaak. Ik heb voor de volgende smaak combinatie gekozen mango&kokos. Het ziet er altijd erg feestelijk uit en de smaak valt ook niet tegen maar chia zaadjes zijn niet echt mijn ding, ik vind het absoluut niet vies maar het mondgevoel vind ik apart, misschien moet ik daar toch nog aan wennen. Ik heb mij voor genomen op wat gezonder te eten zodat we de zwangerschap kilootjes deze zomer kwijt, misschien toch nog even proberen aan de smaak te wennen

 

Hieronder vindt u recept van de Mango kokos Chia parfait

Ingrediënten
2 mango,s
1 blikje kokosmelk
2 eetlepels kokosvlokken
150 gram chia zaad
250 ml amandelmelk

Bereidingswijze
Stap 1: Doe de amandelmelk in een grote kom samen met de Chia zaadjes en meng het geheel goed. Zet vervolgens de kom voor 1 uur te rusten in de koelkast.

Stap 2:  We gaan de kokosmelk inkoken, dat is heel eenvoudig om te doen, giet de kokosmelk in een steelpan en laat het op een laag pitje op het gas fornuis staan tot dat de kokosmelk de gewenste dikte heeft. Dit duurt ongeveer 5 a 8 minuten. Meng vervolgens de kokosvlokken erdoorheen en laat de pudding  goed afkoelen.

Stap 3: Verwijder de schil en de pit van de mango en puree de mango vervolgens met de keukenmachine tot een puree.

Stap 4: Neem nu twee grote glazen en begin met een laag amandelpudding en vervolgens een laag mango puree en daarna een laag kokospudding en herhaal deze stappen totdat het glas vol is.

Eet smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.