Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Het recept van homemade basilicum pesto

Homemade basilicum pesto
Homemade basilicum pesto

Vandaag maken we onze eigen basilicum pesto. Het is eigenlijk heel simpel om te maken maar wat nog belangrijker is, dat het ook nog eens veel lekkerder smaakt dan de kant en klare pesto uit de winkel. één van de favoriete recepten van onze kinderen is “Pasta pesto met spinazie”. Vandaag ga is geen verse spinazie gebruiken maar spinazie poeder van van beekum specerijen.

Hier is het recept van Homemade Basilicum pesto

Ingrediënten
25 gram verse takjes basilicum (ongeveer 1 plantje van de supermarkt)
3 teentjes knoflook

30 gram pijnboompitten
30 gram Parmezaanse kaas (vers geraspt)
1 eetlepel spinazie poeder
6 eetlepel olijfolie, extra vergine

Bereidingswijze
Stap 1 : Pel de knoflook. 
Stap 2 : Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan voor een paar minuten totdat
ze een mooie lichtbruine kleur krijgenLaat de pijnboompitten vervolgens goed
afkoelen. 

Verse basilicum, Knoflook, Pijnboompitten, Parmezaanse kaas, spinazie poeder, olijfolie
Homemade basilicum pesto

Stap 3 : Doe de gepelde knoflook, pijnboompitten, geraspte kaas, verse takjes
basilicum en de spinazie poeder in een foodprocessor en laat de machine een paar
minuten draaien totdat alle ingrediënten mooi fijn en goed gemengd zijn.
Stap 4 :Voeg de olijfolie tenslotte toe en laat de foodprocessor nog even draaien
zodat de olijfolie mooi gemengd wordt.

Eet smakelijk

Wij hebben er een heerlijke pasta van gemaakt maar u kunt het ook lekker op een toastje smeren of gebruiken op de pizza.

Pasta pesto
Pasta pesto