Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Het recept voor een Smaakvolle Spicy Chai Latte

Chai thee
Chai thee

Chai is een heerlijke thee met een smaakbom aan kruiden en specerijen. Chai betekent thee in het indiaanse. De indiaanse chai bevat 4 hoofd ingrediënten. Daarnaast kunt u kruiden en specerijen naar wens toevoegen. De vier basis kenmerken voor chai thee zijn:

  • Sterke zwarte thee
  • Zoetmiddel zoals honing
  • Melk
  • Kruiden en specerijen

De meest gebruikelijk kruiden en specerijen zijn gember, zwarte peper, kaneel, kardemom, kruidnagel. U kunt heerlijk experimenteren en chai maken naar eigen smaak.

Hieronder vindt u mijn homemade chai creatie.

Ingrediënten
1 liter zwarte thee (bijvoorbeeld Darjeeling thee)
500 ml halfvolle melk
Honing naar eigen smaak
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
4 kardemompeulen
5 zwarte peperkorrels

Bereidingswijze
Stap 1: Kook 1 liter water.
Stap 2 : Kneus de zwarte peper, kardemom in een vijzel.
Stap 3: Voeg nu de kaneel en de gember toe aan het kruidenmengsel en meng het er doorheen.
Stap 4: Giet het gekookte water in een theepot samen met de zwarte thee en het kruidenmengsel. Laat het geheel een paar minuten trekken.
Stap 5 : Ondertussen verwarmen we de melk en kloppen die tot één mooi stevig schuim.
Stap 6 : Giet de thee door een zeefje in een theemok/theeglas, voeg vervolgens de opgeschuimde melk toe.
Stap 7 : Tenslotte voegt u er wat honing toe naar eigen smaak.

Hier het eind resultaat.

Spicy Chai Latte



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.