Workshops-Photo-Recepten-Lifestyle-Food news report

Tasty appeljam met gember en kaneel

 

Tasty appeljam met gember en kaneel
Tasty appeljam met gember en kaneel

Deze heerlijke Appel gember jam is echt een aanrader. Hij is super smaakvol, voor de diegene die niet van gember houden, kunnen de gember ook weg laten maar met geeft net dat beetje extra bit. Ik had nog wat rijpe appels liggen op de fruitschaal,  die we hier heel goed voor konden gebruiken. Wanneer iemand de griep of verkouden is is dit een super cadeau om mee te brengen. Heerlijk voor de keel. Deze smaakvolle jam is ook zeer geschikt door de yoghurt of in de kwark of u kunt er ook heerlijke gemberkoekjes van maken, Binnenkort krijgt u  het recept.

Leuk weetje over kaneel: Dat kaneel wordt gemaakt van kaneelstokjes. De kaneelstokjes komen van de kaneelboom. Die boom groeit alleen in warme tropische gebieden zoals Indonesië, Vietnam, China en Sri Lanka.

Dit recept is voor 2 potjes van ongeveer 300 gram

Ingrediënten 
500 gram appels
250 gram gelei suiker
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze
Stap 1: Was de appels voor dat u ze gaat gebruiken.
Stap 2: Schil de appels en snij ze in stukjes en doe ze in een pan.
Stap 3: Zet nu de pan het op het vuur en breng het geheel rustig aan de kook.
Stap 4: Wanneer de appels gemakkelijk uit elkaar vallen haalt u de pan van het vuur.
Stap 5: Maak nu gebruik van een Passe-vite of een staafmixer en maak het glad.
Stap 6:Voeg nu de geleisuiker, citroensap, gember en kaneel toe en breng vervolgens weer aan de kook.Verwijder eventueel klontjes.
Stap 7: Laat de jam tenminste 5 minuten koken en blijf voortdurend roeren, wanneer u merkt dat de jam begint in te dikken haalt u het van het vuur.
Stap 8: Vul direct de jam in potjes en sluit het direct af en zet de potten 10 minuten op ze kop.
Stap 9: Laat het goed afkoelen en de jam is klaar.

 

Eet smakelijk 



1 thought on “Tasty appeljam met gember en kaneel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.